Still - Potloodtekeningen zw-wit

CV

Geboren:
15 juni 1957 op Michiel de Ruyterboulevard te Vlissingen, opgegroeid in Den Haag, sinds 1968 wonende te Alphen aan den Rijn.

Opleiding:
Van 1975-1979 heb ik met succes vakschool Nimeto in Utrecht doorlopen. In het 3e jaar, in 1977, heb ik stage gelopen als etaleuse bij de Bijenkorf in Den Haag en zo ook bij de V&D te Leiden en op de reclame-afdeling hiervan.

Exposities:
2013 Overzichtstentoonstelling in ZegerPlaza te Alphen aan den Rijn.
2018 Overzichtstentoonstelling in het ABC gebouw te Alphen aan den Rijn.
2019  Expositie ArtiBrak te Voorburg van 2 t/m 24 februari.
2019  Expositie “Kleintje Kunst” te Voorburg 11 sept t/m 1 dec.
2020 Expositie bij Jossie Rotteveel te Alphen aan den Rijn, feb – jul.
2022 Expostie Sta-Art te Alphen aan de Rijn van 24 juni t/m 29 juli.

Werkzaam geweest:
Van 1979 – 1980 werkte ik bij dochteronderneming Coster & Zn als zelfstandig etaleuse. Ik verzorgde de etalages van  Freeweeler, Lazer, Crums en Bitouk in Rotterdam, Arnhem, Eindhoven en Maastricht. Daarna heb ik van 1980 – 1985 als zelfstandig etaleuse gewerkt bij de firma Tissing in Alphen aan den Rijn, Lisse, Woerden en Baarn.

Recent te werk:
Sinds 1986 ben ik samen met mijn man, Peter Kwanten, werkzaam als grafisch vormgever bij ons eigen bedrijf: Quantasie en Media.

Ervaring met:
Photoshop, InDesign, Coreldraw en diverse webprogramma’s
Ervaring in: ontwerp en opmaak van illustraties, folders, magazines en websites.

OVER GIT

Geboren op15 juni 1957. Sinds 1986 werkzaam als grafisch vormgever. Kunst is voor mij op het moment nog geen hoofdzaak, aangezien ik nog werkzaam ben als grafisch vormgever. Ik werk in de schaarse tijd die ik heb met diverse kunstvormen, zoals 2D-werk in grafiet- en pentekeningen. Het creatieve heb ik via de genen meegekregen van mijn moeders kant familie Brom. Van kinds af aan ben ik creatief bezig. Denk in beelden, werk met beelden en door altijd goed om mij heen te kijken ontstaan er ook weer nieuwe beelden. Het broeit dan een tijdje en op een gegeven moment moet het er uit! Het begint dan met een schets en als de vorm/restvorm klopt ontstaat de rest terwijl ik bezig ben. Ook de verhouding perspectief en donker- en lichtverhouding moet kloppen, anders kan ik er niet achter te staan. Mijn grafietwerken van de laatste tijd zijn een combinatie van fantasie en werkelijkheid in een vrij gedetailleerde afbeelding. Vanwege dit laatste zie ik vaak mensen met de neus op mijn werk staan te kijken, weglopen en later toch weer terug komen om toch maar niets te hoeven missen. Zo leuk!

Brigitte Kwanten- van Loon (Git)

Tekenhand 3
Tekenhand 5
Brigitte Kwanten