Slider - Over Git

Geboren:
Ik ben op 15 juni 1957 geboren in Vlissingen, maar opgegroeid in Den Haag. In 1967 verhuisden we naar Alphen aan den Rijn, waar ik nu nog altijd woon.

Opleiding:
Van 1974-1978 heb ik op de vakschool Nimeto in Utrecht gezeten. Daarvoor heb ik in 1977 stage gelopen als etaleuse bij de Bijenkorf in Den Haag en als etaleuse en op de reclameafdeling van de V&D in Leiden.

Expositie:

  • Overzichtstentoonstelling in ZegerPlaza, Alphen a/d Rijn, november 2013
  • Overzichtstentoonstelling in het ABC gebouw, Alphen a/d Rijn, april 2018

Werkzaam geweest:
Van 1979 – 1980 werkte ik bij dochteronderneming Coster & Zn als zelfstandig etaleuse. Ik verzorgde de etalages van  Freeweeler, Lazer, Crums en Bitouk in Rotterdam, Arnhem, Eindhoven en Maastricht. Daarna heb ik van 1980 – 1985 als etaleuse gewerkt bij de firma Tissing in Alphen aan den Rijn, Lisse, Woerden en Baarn.

Recent beroep:
Sinds 1986 ben ik samen met mijn man, Peter Kwanten, werkzaam in ons eigen reclamebureau Quantasie. Ik verzorg de grafische vormgeving.

Ervaring met:
Photoshop, InDesign, Coreldraw, Flash en diverse webprogramma’s

Ervaring in:
Ontwerp en opmaak van logo’s, huisstijlen, illustraties, folders, magazines, advertenties, verpakkingen, websites, fotografie en animaties

Een boek lezen was niets voor mij, ik pakte liever mijn schetsboek om te tekenen

Vanaf mijn kinderjaren was ik altijd al bezig met tekenen. Wanneer een ander een boek pakte om te  lezen pakte ik mijn schetsboek. Wat ik tekende werd altijd iets abstracts met een knipoog naar iets realistisch. Door de jaren heen probeerde ik naast mijn werk, als grafisch vormgever binnen ons eigen reclamebureau Quantasie, sinds 1986, toch tijd te maken voor het tekenen. Ik heb de laatste jaren weer behoefte om, naast al het digitale werk, terug te gaan naar de basis, terug naar het handwerk. Want er blijven maar beelden in mijn hoofd broeien en die moeten eruit, op papier. Ik denk dat ik nu eindelijk mijn eigen stijl gevonden heb en hoop hier nog heel lang mee door te kunnen gaan.

In mijn potloodtekeningen herken je een interesse naar oude dingen. Dingen waar een verhaal achter zit. Welk verhaal? Dat laat ik aan de kijker over. Deze dingen laat ik in een ‘vlek’ samen komen waarin vorm en restvorm, donker en licht in evenwicht zijn en waar iets van beweging in zit. Ik merk vaak aan de kijkers dat men dat wel interessant vinden, want des te langer je kijkt des te meer je weer nieuwe dingen ontdekt.

Ik ben altijd erg benieuwd wat anderen van mijn werk vinden. Dus schroom niet om een reactie te geven!

Brigitte Kwanten- van Loon (Git)

Tekenhand 3
Tekenhand 4
Tekenhand 5