Still - Potloodtekeningen zw-wit

CV

Geboren:
15 juni 1957 op Michiel de Ruyterboulevard te Vlissingen, opgegroeid in Den Haag, sinds 1968 wonende te Alphen aan den Rijn.

Opleiding:
Van 1975-1979 heb ik met succes vakschool Nimeto in Utrecht doorlopen. In het 3e jaar, in 1977, heb ik stage gelopen als etaleuse bij de Bijenkorf in Den Haag en zo ook bij de V&D te Leiden en op de reclame-afdeling hiervan.

Exposities:
2013 Overzichtstentoonstelling in ZegerPlaza te Alphen aan den Rijn.
2018 Overzichtstentoonstelling in het ABC gebouw te Alphen aan den Rijn.
2019  Expositie ArtiBrak te Voorburg van 2 t/m 24 februari.
2019  Expositie “Kleintje Kunst” te Voorburg 11 sept t/m 1 dec.
2020 Expositie bij Jossie Rotteveel te Alphen aan den Rijn, feb – jul.
2022 Expostie Sta-Art te Alphen aan de Rijn van 24 juni t/m 29 juli.

Werkzaam geweest:
Van 1979 – 1980 werkte ik bij dochteronderneming Coster & Zn als zelfstandig etaleuse. Ik verzorgde de etalages van  Freeweeler, Lazer, Crums en Bitouk in Rotterdam, Arnhem, Eindhoven en Maastricht. Daarna heb ik van 1980 – 1985 als zelfstandig etaleuse gewerkt bij de firma Tissing in Alphen aan den Rijn, Lisse, Woerden en Baarn.

Recent te werk:
Sinds 1986 ben ik samen met mijn man, Peter Kwanten, werkzaam als grafisch vormgever bij ons eigen bedrijf: Quantasie en Media.

Ervaring met:
Photoshop, InDesign, Coreldraw en diverse webprogramma’s
Ervaring in: ontwerp en opmaak van illustraties, folders, magazines en websites.

OVER GIT

Geboren op 15 juni 1957 te Vlissingen. Opgegroeid in Den Haag en Alphen aan den Rijn. Omdat het wel duidelijk was dat ik iets creatiefs met mijn handen moest gaan doen na de middelbare school heb ik in de jaren 1975-1979 de inspirerende opleiding aan het Nimeto, afd. etaleren, gevolgd en heb daar alle basistechnieken opgedaan. Dat was een heel gevarieerd vakkenpakket: van schetsen, schilderen, decor bouwen tot en met het maken van een houten kist of het solderen van een doosje. Ik heb er van genoten en als de vakken op de manier van toen, met die basistechnieken, gegeven werden, zou ik het zo weer doen.
Sinds 1986 werkzaam als grafisch vormgever. Kunst is voor mij op het moment nog geen hoofdzaak, aangezien ik nog werkzaam ben als grafisch vormgever. Ik werk, in de schaarse tijd die ik heb, met diverse kunstvormen, zoals de laatste tijd 2D-werk in grafiettekeningen. Het creatieve heb ik via de genen meegekregen van mijn moeders kant, familie Brom.

 

Er broeit altijd wel een plan dat op een dag ‘eruit moet’. Het begint dan een tijdje als een ‘vage vlek’ in mijn hoofd en op een gegeven moment komt het op papier. Het begint dan met een schets en als de vorm/restvorm klopt ontstaat de rest terwijl ik bezig ben. Ook de verhouding perspectief en donker- en lichtverhouding moet kloppen, anders kan ik er niet achter staan. Mijn tekeningen van de laatste tijd zijn een combinatie van fantasie en werkelijkheid in een vrij gedetailleerde afbeelding. Het is gewoon heerlijk om er mee bezig te zijn en ik kan er wel mijn ‘ei’ in kwijt. Opmerkelijk is het vaak dat ik mensen zie kijken met de neus op mijn werk, weglopen en later toch weer terug komen om toch maar niets gemist te hebben. Zo leuk!

Brigitte Kwanten- van Loon (Git)

Tekenhand 3
Tekenhand 5
Brigitte Kwanten