Slider - Over Git

CV

Geboren:
15 juni 1957 op Michiel de Ruyterboulevard te Vlissingen, opgegroeid in Den Haag, sinds 1968 wonende te Alphen aan den Rijn.

Opleiding:
Van 1974-1978 heb ik met succes vakschool Nimeto in Utrecht doorlopen. In het 3e jaar, in 1977, heb ik stage gelopen als etaleuse bij de Bijenkorf in Den Haag en zo ook bij de V&D te Leiden en op de reclame-afdeling hiervan.

Exposities:
2013 Overzichtstentoonstelling in ZegerPlaza te Alphen aan den Rijn.
2018 Overzichtstentoonstelling in het ABC gebouw te Alphen aan den Rijn.
2019  Expositie ArtiBrak te Voorburg van 2 t/m 24 februari.
2019  Expositie “Kleintje Kunst” te Voorburg 11 sept t/m 1 dec.
2020 Expositie bij Jossie Rotteveel te Alphen aan den Rijn, feb – jul.
2022 Expostie Sta-Art te Alphen aan de Rijn van 24 juni t/m 29 juli.

Werkzaam geweest:
Van 1979 – 1980 werkte ik bij dochteronderneming Coster & Zn als zelfstandig etaleuse. Ik verzorgde de etalages van  Freeweeler, Lazer, Crums en Bitouk in Rotterdam, Arnhem, Eindhoven en Maastricht. Daarna heb ik van 1980 – 1985 als zelfstandig etaleuse gewerkt bij de firma Tissing in Alphen aan den Rijn, Lisse, Woerden en Baarn.

Recent te werk:
Sinds 1986 ben ik samen met mijn man, Peter Kwanten, werkzaam als grafisch vormgever bij ons eigen bedrijf: Quantasie, Marketing en Media.

Ervaring met:
Photoshop, InDesign, Coreldraw, Flash en diverse webprogramma’s
Ervaring in: ontwerp en opmaak van logo’s, huisstijlen, illustraties, folders, magazines, advertenties, verpakkingen, websites, fotografie en animaties.

OVER GIT

Ik kom, van mijn moeders kant (de familie Brom) uit een creatief nest. Dus als kind was ik altijd wel aan het tekenen en kleuren. Later ben ik ook gaan schilderen en heb ook wel met gips en klei gewerkt. Bij alles kan ik mij wel helemaal uitleven.
Tijdens dat ik een vakopleiding aan het Nimeto volgde leerde ik ook met andere materialen te werken, zoals hout, fins board, blik etc. Maar ook de lessen in tekenen, schilderen, kleurenleer, projectie en perspectief vond ik geweldig! Overal ontdekte ik weer meer mogelijkheden om iets creatiefs te maken.
Nadat ik hier mijn Peter ontmoette en wij samen dezelfde hobby’s bleken te hebben groeiden de creatieve processen maar door. Ook op het gebied voor fotografie en video konden we ons samen wel vinden. In 1982 zijn we getrouwd en zijn nog steeds een Nimeto-stelletje. In december 1985 en 1986 werden we ouders van 2 prachtige dochters en inmiddels zijn we grootouders van 5 kleinkinderen.

In april van 1986 zijn we voor onszelf begonnen als reclamebureau (Quantasie) en zijn inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in marketing en multimedia. Wel gewoon, met z’n tweetjes, maar met een heel netwerk om ons heen. En, de laatste jaren heb ik, naast het werk, weer behoefte om terug te gaan naar de basis, om weer gewoon, ouderwets, te schetsen en tekenen op papier. Heerlijk om weer te doen!

Brigitte Kwanten- van Loon (Git)

Tekenhand 3
Tekenhand 4
Tekenhand 5