Film van de openingsexpositie van GIT

[vc_headings borderclr=”#6a5b51″ title=”Openingsfilm expositie nieuwe leden bij ArtiBrak” titlesize=”24px” titleclr=”#b1989c”]Brigitte: “Er zitten zóveel beelden in mijn hoofd, die moeten eruit”

door Ine van den Boer (ArtiBrak)

 

 

[/vc_headings]

Al op de basisschool zat ze te tekenen. “Als iedereen een boek las, ging ik zitten tekenen”, zegt Brigitte Kwanten-van Loon (kunstenaarsnaam GIT). “Ik kan geen geduld opbrengen om een boek te lezen, na twee pagina’s zit ik al met mijn gedachten elders en moet ik weer wat gaan doen. Voor haar verfijnde en gedetailleerde tekeningen (van onder andere stadse landschappen en gestapelde installaties) heeft ze wél het geduld. “Dan ben ik helemaal in mijn eigen fantasiewereld”, zegt GIT. Ik denk altijd in beelden en heb altijd wel een beeld voor ogen dat op papier moet. “Al weken daarvoor broeien er allemaal beelden in mijn hoofd, van dingen die ik in mijn omgeving heb gezien, die me opvallen en waarvan ik denk, daar kan ik wel eens wat leuks mee doen. Maanden later komt dat pas op papier, hoor. Die beelden gaan rijpen, er vormt zich een compositie in mijn hoofd en dan ineens, als ik weet dat ik dat weekend tijd heb, dan moet het eruit. Als een explosie. Tijdens het tekenen verandert het vaak nog wel. En als het niet precies wordt wat ik in mijn hoofd heb, begin ik weer opnieuw. Gebeurt best vaak. Maar ik gooi nooit iets weg, ik ben nogal ‘zuunig’, misschien kan ik er later nog wel iets leuks mee doen, denk ik dan.”

Openingsexpositie bij galerie ArtiBrak van nieuwe leden

Nieuwe leden expositie bij ArtiBrak in Voorburg van 2 t/m 24 februari 2019

Brigitte Kwanten tekent altijd iets abstracts met een knipoog naar iets realistisch. In haar  “Escheriaanse” potloodtekeningen zie je de liefde voor oude dingen. Dingen waar een verhaal achter zit, dat de toeschouwer zelf mag verzinnen.

Krantartikel-febr2019-low

2019 Reacties

[vc_headings borderclr=”#6a5b51″ title=”De eerste reacties op de uitnodiging voor de expositie op 2 februari” titlesize=”24px” titleclr=”#b1989c”]

“Ziet er veelbelovend uit! We komen kijken!”

Gerrit S.

 

“Dag Brigit,
Ik zou graag de opening bijgewoond hebben!! Maar je zult begrijpen dat het in de huidige stand van zaken niet te doen is. Desalniettemin wens ik je heeeeel veel succes!! Je aankondiging ziet er heel professioneel uit!! Een hartelijke groet ook aan Peter.”

Edward H.

 

“Spannend Brigit,
Ber en ik zullen er zeker zijn! Succes!”

Frits F. en Ber B.

 

Beste Brigitte,
“Wat mooi om over je bijzonder creatieve kant te lezen! Supergaaf naast de tekeningen vind ik ook de beeldjes uit gips klei etc. Zou graag naar de opening van je expositie toe willen komen maar helaas ben ik dan een weekendje weg. Succes alvast en tot snel!”

Christiane W.

 

“Wat een onwijs gave tekening!!”

Groet, Henry de V. 

[/vc_headings]

Uitnodigingexpofeb2019

2019 Potloodtekening “Cascading”

[vc_headings style=”theme2″ borderclr=”#6a5b51″ title=”Cascading” titleclr=”#b1989c”]

Om de serie compleet te maken voor de expositie voor nieuwe leden van galerie ArtiBrak heb ik deze potloodtekening “Cascading” nog net af gekregen. We zien u graag op de opening van de expositie van 4 nieuwe leden ArtiBrak te Voorburg op 2 februari om 15.00 uur. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om 2 februari aanwezig te zijn en mij wilt spreken/ontmoeten ben ik er ook nog op 17 februari vanaf 15.00 uur.

[/vc_headings]

Pencil - Cascading

2018 Toegelaten bij ArtiBrak

Na de ballotage van 5 november 2018 ben ik toegelaten en dus werkend lid van ArtiBrak te Voorburg. Een lang gekoesterde wens, om bij een galerie te exposeren gaat in vervulling.

 

 

 

Continue reading